Vähentää virusten määrää n. 90 % nenän limakalvoilla.

Flunssaa pystyy pitkälti ehkäisemään käyttämällä hyvää käsihygieniaa ja tervettä järkeä, mutta joskus vastustuskyky voi tarvita vähän ylimääräistä apua, jotta pysyisit terveenä ja pystyisit välttämään flunssan joskus vakavatkin jälkitaudit, varsinkin jos kuulut johonkin riskiryhmään.

Viruseptin suu- ja nenäsuihkeella voi ennaltaehkäistä flunssaa ja influenssan kaltaisia oireita tai lievittää niitä, jos on jo ehtinyt sairastua. Viruseptin on uusi valmiste flunssan tai influenssan hoitoon, jota saa ilman reseptiä apteekista.

Kliiniset tutkimukset1-5 ovat osoittaneet, että Viruseptin

 • ehkäisee flunssavirusten lisääntymistä ja leviämistä*
 • voi vähentää virusten määrää > 90 %
 • lievittää flunssan ja influenssan kaltaisia oireita
 • lyhentää sairastamisaikaa keskimäärin kaksi vuorokautta
 • vähentää uusintainfektioiden riskiä
Viruseptin suu- ja nenäsuihkeella voi ennaltaehkäistä flunssaa ja influenssan kaltaisia oireita tai lievittää niitä.

Näin Viruseptin vaikuttaa

Virukset pääsevät nopeimmin hyökkäämään elimistöön nenän limakalvon kautta – ainakin flunssaa ja influenssaa aiheuttavat virukset.* Jos limakalvo on esimerkiksi ilmansaasteiden tai ilman kuivuuden takia kuiva tai ärtynyt, virusten on helpompi tarttua limakalvon soluihin. Kun virus on päässyt kiinni soluihin, se voi nopeasti levitä muualle elimistöön, missä se aiheuttaa klassisia flunssan oireita, kuten yskää, kurkkukipua, väsymystä ja nuhaa.

Viruseptin-nenäsuihke sisältää vaikuttavana aineena punaisista merilevistä saatavaa iota-karrageenia (Carragelose®) ja auttaa elimistön puolustusjärjestelmää taistelemaan ylähengitysteiden viruksia vastaan. Viruseptin vaikuttaa kahdella tavalla:

 • kapseloi viruspartikkelit ja estää niitä kiinnittymästä limakalvolle, mikä vähentää virusten leviämisen riskiä
 • kosteuttaa limakalvon ja muodostaa kestävän, kosteuttavan suojakerroksen niitä viruksia vastaan, jotka yrittävät kiinnittyä siihen

Myös Viruseptin-suusuihkeen vaikuttava aine on Carragelose®, ja sillä on samanlainen flunssaviruksia estävä ja niiltä suojaava vaikutus kuin nenäsuihkeellakin mutta vain suun ja nielun limakalvoihin. Suihke ympäröi viruspartikkelit ja estää niitä kiinnittymästä suuhun ja nieluun samalla, kun se tukee elimistön luontaista vastustuskykyä flunssaviruksia vastaan kostuttamalla limakalvoja. Suihketta voi käyttää sekä flunssan ehkäisyyn että hoitoon.

Suihketta voi käyttää sekä flunssan ehkäisyyn että hoitoon.

Flunssasuihke, johon voit luottaa

Viruseptin on flunssasuihke, jonka teho on osoitettu useissa suurissa ja hyvin kontrolloiduissa tutkimuksissa1–5. Nenäsuihketta koskevissa tutkimuksissa on ollut mukana sekä lapsia että aikuisia, joilla on ollut eri flunssa- ja influenssavirustartuntoja. Yhdessä tutkimuksessa3 runsaat 200 aikuista, joilla oli alkavan flunssan oireita, sai joko Viruseptiniä tai lumelääkettä kolme kertaa päivässä viikon ajan. Viruseptiniä käyttäneet potilaat, joilla oli virusinfektio, paranivat keskimäärin vähän yli kaksi vuorokautta nopeammin kuin lumelääkettä saaneet. Julkaistussa metatutkimuksessa4, johon oli koottu tiedot yli 250:stä rino- tai koronavirustartunnan tai tyypin A influenssavirustartunnan saaneesta aikuisesta ja lapsesta, nenäsuihke lyhensi sairausaikaa kolmella vuorokaudella ja vähensi sairauden uusiutumisriskin kolmasosaan useimpien eri virustyyppien osalta. Toinen kliininen tutkimus1 on osoittanut, että Viruseptin vähentää virusten määrää nenän limakalvolla yli 90 prosenttia.

Viruseptin on flunssasuihke, jonka teho on osoitettu useissa suurissa ja hyvin kontrolloiduissa tutkimuksissa.
Viruseptin sopii aikuisille ja yli 1-vuotiaille lapsille sekä raskaana oleville ja imettäville henkilöille.

Koko perheen flunssasuihke

Viruseptin sopii aikuisille ja yli 1-vuotiaille lapsille sekä raskaana oleville ja imettäville henkilöille. Tuotteet sopivat siis koko perheelle, mutta hygieniasyistä ja tartunnan ehkäisemiseksi joka perheenjäsenellä pitää olla oma suihke.

Annostus

Aloita Viruseptin-suihkeen käyttö heti kun tunnet ensimmäiset flunssan oireet, joita ovat yskä, kurkkukipu, aivastelu ja nenän tukkoisuus. Suihke suojaa sitä paremmin mitä pikemmin hoito aloitetaan. Suihkuta yksi annos kumpaankin sieraimeen vähintään kolme kertaa päivässä, kunnes oireet ovat hävinneet. Voit käyttää Viruseptin-nenäsuihketta niin kauan kuin on tarpeen, mutta jos sinulle nousee kuume tai oireet eivät lievity viikon kuluessa, ota yhteys lääkäriin. Myös Viruseptin-suusuihketta voi käyttää useampia kertoja päivässä, suihkuta nieluun kolme suihkausta kerralla vähintään kolme kertaa päivässä. Parhaimman tehon saat käyttämällä sekä nenä- että suusuihketta yhdessä. Viruseptinilla ei tiedetä olevan haittavaikutuksia ja niitä voi käyttää pitkään ilman yliannostuksen tai väärinkäytön vaaraa.

Viruseptinista tehdyt kliiniset tutkimukset eivät sisällä tietoja uudesta SARS-CoV-2 -koronaviruksesta.

 1. Eccles et al. Respiratory Research 2010, 11:108
 2. Fazekas et al. BMC Complementary & Alternative Medicine 2012, 12:147
 3. Ludwig et al. Respiratory Research 2013, 14:124
 4. Koenighofer et al. Multidisciplinary Respiratory Medicine 2014, 9:57
 5. Eccles et al. Respiratory Research 2015, 16:121

* Viruseptinista tehdyt kliiniset tutkimukset eivät sisällä tietoja uudesta SARS-CoV-2 -koronaviruksesta.