Ohita ja siirry sisältöön

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA

Yleisimmät kysymykset

Miten flunssaa voi parhaiten ehkäistä?

Hyvä käsihygienia, monipuolinen ruokavalio, riittävä uni ja sopiva määrä liikuntaa tarjoavat hyvän perussuojan flunssaa ja influenssaa vastaan. Mutta jos sinulla on heikentynyt vastustuskyky tai haluat ylimääräistä suojaa viruksilta flunssa-aikaan, Viruseptinin kaltaiset itsehoitovalmisteet voivat suojata tehokkaasti suun ja nielun virusinfektioilta, tai jos flunssa on jo puhjennut, Viruseptin voi lyhentää sairauden kestoa ja vähentää toistuvan infektion riskiä. Viruseptin voi myös lievittää flunssan oireita vähentämällä virusten määrää limakalvoilla ja luomalla fyysisen esteen viruksia vastaan.

Mitä Viruseptin on?

Viruseptin suu- ja nenäsuihke ovat ilman reseptiä myytäviä valmisteita, jotka voivat ehkäistä ja lievittää flunssan ja influenssan tyyppisiä oireita. Suihkeen vaikuttava aine on merilevästä saatava iota-karrageeni, jolla voi olla viruksia ehkäisevä vaikutus. Iota-karrageeni vaikuttaa kosteuttamalla ylähengitysteiden limakalvoja ja muodostamalla fyysisen esteen viruksille. Samalla se kapseloi virukset niin, että niiden on vaikeampi kiinnittyä limakalvoon ja lisääntyä.

Mitä eroa Viruseptinillä ja tavallisella nenäsuihkeella on?

Sekä Viruseptiniä että tavallisia limakalvoturvotusta vähentäviä nenäsuihkeita voi käyttää lievittämään ylähengitystieinfektion oireita. Lisäksi Viruseptin voi myös lievittää flunssan oireita vähentämällä virusten määrää limakalvoilla ja luomalla fyysisen esteen viruksia vastaan. Tutkimusten1-5  mukaan Viruseptin lyhentää sairastamisaikaa keksimäärin 2-3 vuorokaudella ja  vähentää myös riskiä infektioiden uusimiseen.

  1. Eccles et al. Respiratory Research 2010, 11:108
  2. Fazekas et al. BMC Complementary & Alternative Medicine 2012, 12:147
  3. Ludwig et al. Respiratory Research 2013, 14:124
  4. Koenighofer et al. Multidisciplinary Respiratory Medicine 2014, 9:57
  5. Eccles et al. Respiratory Research 2015, 16:121

Kenelle Viruseptin sopii?

Koko perheelle! Taaperosta ikäihmisiin, myös raskaana olevat ja imettävät voivat käyttää sitä.

Kuinka kauan Viruseptin-suihketta voi käyttää?

Ei ole mitään rajaa, montako päivää, viikkoa tai kuukautta Viruseptin-suihketta voi käyttää. Suihkeella ei tiedetä olevan haittavaikutuksia eikä sitä voi käyttää väärin eikä liikaa.

Voiko Viruseptin parantaa yskän?

Viruseptin sopii sekä yskän että muiden flunssan oireiden hoitoon. Jos sinulla on yskää tai käheyttä tai kurkku tuntuu kuivalta, koska olet tupakoinut, laulanut tai puhunut paljon, Viruseptin-suusuihke voi lievittää oireita kostuttamalla suun ja nielun limakalvoa. Kostutus ehkäisee myös virusten hyökkäyksiä ja muita vaivoja, joita kuiva tai ärtynyt nielun limakalvo voi pahentaa.

Voiko sekä suu- että nenäsuihketta käyttää yhtä aikaa?

Ilman muuta, parhaimman tehon saat kun käytät sekä nenä- että suusuihketta yhdessä. Sekä suu- että nenäsuihke estävät virusten kiinnittymistä ja lisääntymistä mutta eri paikoissa, joten niiden käyttö yhdessä antaa parhaan ja kattavimman suojan flunssaa vastaan. Parhaan tehon saat, kun aloitat suihkeen käytön heti kun alat tuntea oireita.

Kuinka kauan suihkeen vaikutus kestää?

Viruseptin muodostaa limakalvolle suojaavan kalvon, joka säilyy noin neljä tuntia. Saadaksesi jatkuvan tehon flunssan oireita vastaan suihketta pitää käyttää vähintään kolme kertaa päivässä.

Milloin hengitystieinfektion takia pitää mennä lääkäriin?

Flunssan oireet ovat yleensä pahimmillaan ensimmäisinä päivinä ja lievittyvät sitten vähitellen. Jos olet käyttänyt Viruseptin-suihketta muutaman päivän ja olo silti pahenee tai nousee kova kuume, ota yhteys lääkäriin, taudin aiheuttaja voi olla muu kuin virus. Flunssa voi joskus johtaa vakavampiin jälkitauteihin, kuten sivuontelotulehdukseen, keuhkotulehdukseen tai nielutulehdukseen, jotka saattavat vaatia antibioottihoitoa. Jälkitautien riski on tavallista suurempi yli 65-vuotiailla, diabeetikoilla, sydänsairailla, ylipainoisilla ja niillä, joiden vastustuskyky tai keuhkojen toiminta on heikentynyt.

Viruseptinista tehdyt kliiniset tutkimukset eivät sisällä tietoja uudesta SARS-CoV-2 -koronaviruksesta.