Parane flunssasta ja influenssasta

Flunssaa ja influenssaa aiheuttavat hyvin tarttuvat virukset, jotka tunkeutuvat elimistöön. Toistaiseksi ei ole mitään lääkettä, joka parantaisi flunssan täysin, mutta yleensä ylähengitystieinfektiot paranevat itsestään parissa viikossa. Jos kuitenkin haluat päästä flunssasta nopeasti eroon, voit kokeilla yhtä tai useampaa tuotetta, jotka lievittävät oireita, ehkäisevät virusten kasvua, lyhentävät sairauden kestoa ja vähentävät uuden tartunnan riskiä.

Flunssaa ja influenssan kaltaisia oireita on erityisen tärkeää hoitaa, jos kuulut riskiryhmään, jonka vastustuskyky on heikentynyt, sillä tavallinen flunssa voi silloin johtaa vakaviin jälkitauteihin, jotka voivat pahimmassa tapauksessa muodostua hengenvaarallisiksi. Jos olet yli 65-vuotias, diabeetikko tai ylipainoinen tai jos sinulla on krooninen sydän- tai keuhkosairaus, aloita hoito heti kun huomaat ensimmäiset flunssan oireet, joita ovat yskä, kurkkukipu, nuha ja yleinen voimattomuus. Hoito on nimittäin kaikkein tehokkainta sairauden alkuvaiheessa.

Vinkkejä lievittämään flunssaa ja nopeuttamaan paranemista

Parasta on tietysti, jos flunssan ja influenssan voi ehkäistä, mutta jos olet jo sairastunut, on olemassa kotikonsteja, lääkkeitä ja lääkinnällisiä laitteita, jotka voivat auttaa pääsemään sairaudesta nopeasti eroon.

Yleisiä ohjeita

  • Juo runsaasti
  • Nuku pääpuoli kohotettuna nenän limakalvojen turvotuksen vähentämiseksi
  • Ota rennosti ja lepää mahdollisimman paljon. Jos flunssa on lievä, voit varmaan käydä töissä, mutta jos sinulla on kuumetta, jää kotiin.

Viruseptinista tehdyt kliiniset tutkimukset eivät sisällä tietoja uudesta SARS-CoV-2 -koronaviruksesta.